• OPUS-festival i 10 år

    man d. 10. oktober

    For 10. gang indbyder DJM’s klassiske klaverstuderende til OPUS-festival med gratis koncerter hver dag i hele denne uge. Jubilæet bliver markeret ved at hver koncert genbruger et tema fra et af de tidligere år, fx ”Beethovens Sonater” (lørdag) eller ”Musik fra 7 forskellige lande” (onsdag). Se den samlede oversigt her.

    Festivalen blev startet af DJM’s energiske og karismatiske klaverprofessor Anne Øland og hendes elever. Hun havde en vision om at få pianister til at mødes i en varm og venlig atmosfære, og efter hendes død i 2015 fører konservatoriets klaverstuderende traditionen videre. Siden 2009 har OPUS haft besøg af professor Irina Ossipova og hendes studerende fra Tchaikovsky-konservatoriet i Moskva. Tilmed er der blandt de mange optrædende ikke blot danske og russiske studerende, også mange andre nationaliteter er repræsenteret i form af udvekslingsstuderende fra flere verdensdele, bl.a. fem studerende fra Kina.

    I festival-ugen er der om dagen masterclass-undervisning på dansk og russisk manér, forud for aftenens koncerter. De danske klaverstuderende møder gennem masterclasses og koncerter den stærke russiske klavertradition, og denne kulturudveksling har gennem årene vist sig ganske afgørende for det høje niveau i konservatoriets klaverklasse.
Månedsvisning: Vælg måned
Show month

Søg i nyheder