• PhD-kandidat ud i verden

    ons d. 28. september

    ”TEDx-talks” er en web-distribueret foredragsserie med forskere, der bliver set online af millioner af mennesker over hele verden. I akademiske kredse anses TEDx for en rigtig god og respekteret måde at præsentere sig selv og sin forskning på. TEDx-talks afvikles nu for første gang i Aarhus, lørdag d. 1. oktober, på Hermans i Tivoli Friheden. Se mere her.

    Blandt de udvalgte ”speakers” er Niels Christian Hansen, som i april afsluttede sin PhD ved Det Jyske Musikkonservatorium/Center for Music in the Brain. Han skal tale om sin PhD-afhandling, hvori han påviser at musikalsk dygtighed ikke blot er en medfødt egenskab men primært er et spørgsmål om træning og specialisering. Det er en stor cadeau både til Niels Chr. Hansen og til DJM/MiB at han er udvalgt som en af ”speakers” ved den første TEDx i Aarhus; det er meget sjældent, at musikteori når bredt ud i medierne.

    Niels Chr. Hansen er dog ikke uvant med opmærksomhed omkring sin forskning. Ved PhD-forsvaret var der stor mediebevågenhed, og for mindre en 14 dage siden bragte Kristeligt Dagblad en større artikel om hans nyeste forskning, som påviser en tydelig afsmitning af sprogrytmen i en komponists modersmål på rytmen i hans musik, især i romantikken. Se artiklen her.

    I øvrigt er Niels Chr. Hansen netop begyndt i et nyt job i Ohio, USA, som postdoc ved Ohio State University. Her skal han forske i ”music cognition” med fokus på musikkens evolutionsbiologiske oprindelse ("Hvorfor findes musik overhovedet?"). Han bliver vejledt af professor David Huron, som er en af de absolut førende forskere på feltet med flere prisbelønnede fagbøger bag sig, der nu regnes for standardværker.

Månedsvisning: Vælg måned
Show month

Søg i nyheder