• Hjernetræning med musik?

    fre d. 23. september

    Center for Music in the Brain” (MiB) gennemfører en meget omfattende undersøgelse med op til 30.000 børn og unge fra hele landet som deltagere. Deltagerne skal dels besvare en nyudviklet musikquiz, som viser i hvilket omfang de er i stand til høre detaljer i melodier og rytmer; dels skal de gennemføre en hukommelsestest og udfylde et spørgeskema om deres lyttevaner og om deres eventuelle musikalske aktiviteter som udøvende. 

    Ved at sammenholde svarene i det meget store data-materiale håber forskerne bl.a. at kunne finde ud af, om der er en sammenhæng mellem musikalske færdigheder og korttidshukommelse. Hvis der kan påvises en sammenhæng, kan man måske udnytte det til at afsøge nye metoder til at optimere indlæring.

    MiB er et tværfagligt samarbejde mellem Aarhus Universitet og Det Jyske Musikkonservatorium. Centeret ledes af professor Peter Vuust, der også er forskningsprofessor ved konservatoriet. Lektor Bjørn Petersen fra DJM står sammen med PhD-studerende Stine Derdau Sørensen for det aktuelle forskningsprojekt, der  indgår i den årligt tilbagevendende begivenhed MasseEksperimentet, som igen er en del af Naturvidenskabsfestivalen i uge 39. Se mere her.

Månedsvisning: Vælg måned
Show month

Søg i nyheder