• El Sistema i Aarhus

    man d. 19. september

    70 børn fra det socialt funderede musikprojekt MusikSak på Hasle Skole giver en forrygende koncert med både kendte klassikere og eksotiske sydamerikanske rytmer fredag d. 23. september kl. 18.00 i Lille Sal, Musikhuset Aarhus. Koncerten er gratis og arrangeres i samarbejde med det tilsvarende musikprojekt MusikUnik på Tovshøjskolen.

    MusikSak blev etableret i 2015, hvor 2 cellostuderende fra Det Jyske Musikkonservatorium begyndte at undervise børn på Hasle Skole. De fik hurtigt et strygerorkester op at stå, stadig flere kom til, og i dag er de mange børn delt op i hele to orkestre. Børnene spiller sammen 5 timer hver uge, og de har allerede spillet koncerter i bl.a. Musikhuset Aarhus, Tivoli i København og i Liseberghallen i Göteborg.

    Koncerten på fredag er kulminationen på en intens projektuge med den fantastiske guatemalanske dirigent Bruno Campo, der er vokset op i det venezuelanske musikprogram, El Sistema, og som nu leder og superviserer en række tilsvarende projekter i Europa. Programmet sigter mod at give børn og unge fra dårligt stillede familier bedre muligheder for at bryde den sociale arv.

Månedsvisning: Vælg måned
Show month

Søg i nyheder