• Girl Power in Jazz-stævne

  tor d. 11. august

  30 kvindelige musikere - alle sammen undervisere og studerende ved en række musikkonservatorier i Norden og Baltikum - er samlet 5 dage i Aarhus d. 15.-19. august til ”Girl Power in Jazz”-stævne. Det Jyske Musikkonservatorium er arrangør og lægger lokaler til bl.a. seminarer, workshops, sammenspil og koncerter.

  ”Mangfoldighed er et af de vigtigste aspekter i musik overhovedet”, siger Astrid Elbek, udviklingsleder ved DJM. ”Og så længe kvinder er underrepræsenteret i rytmisk musik er det vigtigt at have fokus netop på kvinders musikalitet og hvad de kan bidrage med.”

  Ved seminarerne kan deltagerne bl.a. opleve en ”sofa-talk” med den internationalt kendte bassist Ida Nielsen, der spillede med Prince gennem mange år. Og den amerikanske jazzsangerinde og -komponist Lenora Helm Hamonds holder et oplæg med den sigende titel: ”If you can sing it, you can play it!”.

  I forbindelse med stævnet inviteres publikum dels til to jamsession-koncerter på Gyngen i Aarhus tirsdag og onsdag, dels til afslutningskoncert torsdag d. 18. august kl. 20 i Kammermusiksalen, Musikhuset Aarhus. Alle, uanset køn, er meget velkommen til de tre koncerter - der er gratis adgang, og alle opfordres til at medbringe instrumenter og deltage i jamsession på Gyngen fra kl. 20 tirsdag og fra kl. 21 onsdag.

  Læs mere her - og se videoen fra Girl Power in Jazz 2015 her.Månedsvisning: Vælg måned
Show month

Søg i nyheder