• DJM-Ph.d. vækker stor opmærksomhed

    fre d. 27. maj

    I en 2-sides artikel i Weekendavisens videnskabstillæg “Ideer” i dag d. 27. maj fortæller ph.d. Niels Christian Hansen om sin forskning i betydningen af musikøvning og -lytning. Niels Christian Hansen forsvarede d. 15. april sin ph.d.-afhandling, som gør op med et romantiseret geni-begreb og påviser at musikalsk dygtighed ikke blot er en medfødt egenskab men primært er et spørgsmål om træning og specialisering.

    Artiklen i Weekendavisen er blot den sidste i en lang række af indslag i medierne om Niels Christian Hansens afhandling. Allerede inden forsvaret bragte Aarhus Stiftstidende en foromtale (se her), på selve dagen var han i P4 Østjylland og i Kristeligt Dagblad (se artiklen), d. 1. maj var der en stor artikel med Niels Christian Hansen i JP Aarhus (se her), og d. 4. maj var han i P1 morgen (hør indslaget).

    Niels Chr. Hansen har gennemført sine ph.d.-studier ved Center for Music in the Brain ved Aarhus Universitet og Det Jyske Musikkonservatorium. Han er bachelor i klassisk klaver og har to kandidatgrader, dels i musikteori, dels i musikkens kognitive neurovidenskab.
Månedsvisning: Vælg måned
Show month

Søg i nyheder