• Aalborg-studerende på skolekoncert-turné

    ons d. 13. april

    I går tirsdag vandt Jamile Jamal Alfer-Henriksen den interne konkurrence på Det Jyske Musikkonservatorium om en skolekoncert-turné med LMS, Levende Musik i Skolen. Jamile studerer sang og børnemusik ved DJM i Aalborg. I alt fire DJM-ensembler var på forhånd valgt ud til konkurrencen blandt alle interesserede. Udvælgesen er sket på baggrund af indsendte programmer m.m. Dommerpanelet tirsdag bestod af både skoleelever og fagfolk fra konservatoriet og fra skolekoncertbranchen.

    Jamile stillede op med tre medstuderende og med en kombination af sang, fortælling og improvisation, på både dansk, engelsk og arabisk. Jamile er selv flygtningebarn fra Libanon. Hendes program henvender sig til de ældste elever og vil gerne bidrage til en mere nuanceret forståelse for de valg, mennesker træffer, når krig ødelægger deres hjem.

    DJM har i flere år samarbejdet med LMS om at udvælge et konservatorieensemble til en skolekoncert-turné. Vinderne kommer på turné til fire skoler og modtager desuden coaching fra en af LMS’ producenter. Alle koncerter er lønnet efter gældende tarif. Turnéen er dog først og fremmest en kæmpe chance for de studerende til at møde verdens mest ærlige publikum: Børn! – og til at afprøve et koncert-koncept tilpasset dette særlige segment.Månedsvisning: Vælg måned
Show month

Søg i nyheder