• Steppeulv med studerende

    fre d. 18. december

    Et af højdepunkterne på DJM i 2016 bliver den første sceniske opførelse af Bent Lorentzens opera ”Der Steppenwolf” fra 1999. Lorentzen er vidt anerkendt for sine i alt 15 musikdramatiske værker, som alle har været opført, på nær Steppeulven. Operaen bliver opført semiscenisk i Symfonisk Sal i Aarhus d. 4. februar af studerende fra DJM og fra Syddansk og Det Kgl. Danske Musikkonservatorium. Der medvirker også flere DJM-undervisere, bl.a. som dirigent og instruktør.

    December-udgaven af Ascolta, medlemsblad for Operaens Venner, bringer en artikel om operaen og dens historie. Tidl. underviser ved DJM, Erik Kaltoft, har arbejdet indgående med værket og fortæller til bladet, at operaen har alle de ingredienser, en god opera skal have: En titelrolle med stærke psykologiske spændinger omsat i et krævende vokalparti, en farverig og afvekslende scenegang og et fascinerende persongalleri.

    Operaen bygger på Herman Hesses kultroman af samme navn om Harry Hallers søgen efter sandheden i en uoverskuelig og overstimuleret verden. Lorentzen bruger på raffineret vis musik fra romanens samtid, 1920’erne, til at genskabe Hesses magiske teater og hans leg med menneskets masker. Forestillingen er gratis. Der forventes stort fremmøde, og det er allerede nu muligt at reservere billetter - her.
Månedsvisning: Vælg måned
Show month

Søg i nyheder