• Anne Øland – et tab for musiklivet og for DJM

  man d. 14. september

  Lørdag d. 12. september døde professor Anne Øland efter længere tids sygdom. ”Annes død er et stort tab for dansk musikliv og for Det Jyske Musikkonservatorium”, siger rektor Claus Olesen. I en mail til alle studerende og ansatte ved konservatoriet skriver rektor bl.a.: ”Jeg tror aldrig jeg har mødt et menneske med en større passion, og den havde hun til det sidste.”

  Tidligere studerende hos Anne Øland ved DJM og nuværende radiovært på DR P2 Mathias Hammer skriver på sin facebookprofil: ”Hun gav aldrig mindre end 100 % af sin tid, sine kompetencer, sit engagement, sit nærvær og sin kærlighed.”

  Anne Øland var en særdeles eftertragtet underviser, hendes studerende var meget dedikerede. Udover sit store nærvær og engagement vil hun blive husket for en række markante initiativer ved DJM, ikke mindst den årlige klaverfestival OPUS, i samarbejde med studerende og professorer fra bl.a. Rusland.

  Anne Ølands største kunstneriske succeser omfatter bl.a. en komplet indspilning af al Carl Nielsens klavermusik og en komplet indspilning af alle Beethovens 32 klaversonater. Men hun var i lige høj grad pædagog og musiker; for Øland var det kunstneriske og det pædagogiske arbejde ligeværdigt og tæt forbundet, og hun lagde stor vægt på at tage klaverundervisning helt fra begynderniveau dybt alvorligt. Så sent som i august 2015 underviste hun ved DJM’s årlige sommerkursus for unge helt ned til 12 års alderen.

  Anne Øland har tidligere undervist ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Hun kom til DJM i 2004 og blev professor i 2007. Anne Øland blev 66 år.

Månedsvisning: Vælg måned
Show month

Søg i nyheder