• Nordjysk Sangselskabs 10 års jubilæum

  søn d. 8. august

  Pressemeddelelse vedrørende 10 års jubilæums-koncertsæson i Nordjysk Sangselskab
  For 10 år siden satte nordjyske ildsjæle sig sammen og dannede Nordjysk Sangselskab.
  Sangselskabet blev det første af sin art udenfor hovedstaden. Senere fulgte både et sangselskab i Århus og et på Fyn.
  De kunstnere, som stod bag initiativet, havde et markant behov for at dele sin musikglæde med publikum og for at være et sted, hvor også unge kommende sangere og pianister kunne blive inspireret. I Nordjysk Sangselskab møder man sangens kammermusik på ypperste plan. Nordjysk Sangselskab arrangerer 5 årlige koncerter og jubilæumssæsonfolderen er netop kommet på gaden. Den er at finde på alle regionens biblioteker. Den kan også ses på
  hjemmesiden www.nordjysksangselskab.dk.

  “Det er fantastisk at se tilbage på resultatet af de idealistiske og optimistiske tanker og idéer, der skabte Nordjysk Sangselskab” udtaler formand Annette Bo Nielsen, som også var en af initiativtagerne til sangselskabet. Formanden udtaler endvidere: “Det nordjyske koncertpublikum har heldigvis stor appetit på den klassiske sangs kammermusik. Der er et godt samarbejde med kunstnere fra ind- og udland med tilknytning til Nordjylland eller med interesse for den koncertplatform, Nordjysk Sangselskab tilbyder. Det skorter dermed ikke på
  henvendelser fra sangere og musikere, som ønsker at koncertere i vort regi. I august 2009, begyndelsen af sangselskabets niende koncertsæson, blev der mulighed for spændende koncertrammer i Aalborgs nye hus på havnefronten, UTZON CENTER, hvor vores jubilæumssæson også vil tage sit udspring. Som et resultat af støtte fra velvillige fonde, støtte fra Aalborg Kommune og enkelte virksomhedssponsorer, imødekommende og dygtige kunstnere og en engageret bestyrelse kan vi med stor glæde byde velkommen til vores tiende sæson.”

  10 års jubilæet fejres med en flot koncertrække, hvor Schumanns 200 års fødselsdag fejres med de store vægtige værker ”Dichterliebe” og ”Frauenliebe und –leben” og Carl Nielsen får særlig opmærksomhed med både det pragtfulde og livsbekræftende værk ”Fynsk forår” og trioen CarlsVognens nye fortolkninger af Carl Nielsen sange ved koncerten ”Carl Nielsen i nye klæder”. Som afslutning på jubilæumssæsonen planlægger Nordjysk Sangselskab at afholde masterclass for sangere og pianister. Denne sommer afholdtes for første gang masterclass.
  Den efterspørgsel, der har været, vidner om en interesse og et behov for også næste år at tilbyde de udøvende kunstnere samt tilhørere mulighed for koncentreret at dyrke sangens kunstform. Bestyrelsen arbejder på at træffe aftale med endnu en kapacitet indenfor sangens kammermusik. Sådanne masterclasses er med til at inspirere og skærpe sangere og pianister til deres fortsatte arbejde og giver samtidig tilhørerne et interessant indblik i den tekniske og musikalske proces, der finder sted, før musikken er klar til koncertsalen. En af dette års tilhørere, Ellen Bruun udtalte efter kurset “...pludselig får man som tilhører ”hovedrollen”: Det er mig, der skal bevæges, mig, musikken skal tale til med al sangerens indlevelse og udtryksevne. Det handler om liv og død!”

  Så mød op og lad dig ryste, lad dig bevæge, når sangselskabet indbyder til pragtfuld musik, hvor den menneskelige stemme forener digtekunsten og musikken i en smuk symbiose med pianisten ved flygelet. Første chance er søndag den 15. august kl. 14 i Utzon Center, Slotspladsen 4, 9000 Aalborg.
  Læs mere på: www.nordjysksangselskab.dk

Månedsvisning: Vælg måned
Show month

Søg i nyheder