• Markant fingeraftryk på AAVF

    man d. 18. maj

    Aarhus Vocal Festival afholdes hvert andet år i Aarhus, i 2015 fra d. 21. til d. 25. maj. Og igen i år med et markant fineraftryk fra Det Jyske Musikkonservatorium. Festivalen byder dels på et stort udvalg af koncerter, dels på workshops og coaching samt en konkurrence for vokalgrupper og kor.

    Festivalens kunstneriske leder er professor i Rytmisk Korledelse ved DJM, Jim Daus Hjernø, som også indgår i det internationale team af instruktører ved festivalen. Fire andre undervisere samt to studerende fra DJM er også med på instruktørholdet. Desuden er en række tidligere studerende med blandt instruktørerne.

    Sanglærer ved DJM Lene Nørgaard synger med et af hovednavnene på festivalen, belgiske Zap Mama, og flere instruktører med DJM-tilknytning optræder også, fx med vokalgrupperne Touché og Postyr. En stor impro-koncert lørdag aften bliver ledet af Jim Daus og Roger Treece, der arbejder tæt sammen med Bobby McFerrin. Koret ved denne koncert består overvejende af studerende fra DJM.

    Over 700 sangere fra hele verden har meldt sig til festivalens forskellige aktiviteter. Koncerterne er åbne for alle interesserede, flere af dem med gratis adgang. Blandt hovednavnene er engelske Swingle Singers og danske Vocal Line. Se mere på hjemmesiden.

Månedsvisning: Vælg måned
Show month

Søg i nyheder