• Hans og Grete – ”en god operaoplevelse!”

  fre d. 16. januar

  Den mangeårige musikanmelder ved Jyllandsposten John Christiansen har i dag sin egen blog, hvor han anmelder og omtaler klassisk musik i ind- og udland. Torsdag aften var Christiansen til generalprøve på DJM’s opsætning af Humperdinck’s opera Hans og Grete – og han blev tilsyneladende godt underholdt.

  John Christiansen foretrækker at kalde sit blogindlæg en foromtale, ikke en anmeldelse. Han påpeger at musikken i sig selv er herlig; han konstaterer at historien er, som den skal være for at de mindre kan følge med; han er glad for det professionelle produktionsteam, bl.a. instruktør og dirigent, men han vil ikke fremhæve enkelte af sangerne, som jo alle er studerende. Han skriver dog at ”man havde det behageligt med sangerne”.

  Om basunprofessor Niels-Ole Bo Johansens omskrivning af det store symfoniorkesterpartitur for de 24 konservatoriemusikere siger John Christiansen, at Johansen har gjort det godt og har overført megen af den originale atmosfære; man genhører de originale toner med en ny klang, og kontrapunktet, spillet node mod node, står fremragende og spændende.

  Samlet set mener John Christiansen, at Humperdincks Hans og Grete også i denne specielle udgave vil give en oplevelse, og han håber at kunne inspirere læserne til at få sig en operaoplevelse for meget få penge; ”Det vil være dumt at lade være”, siger han.

  Se John Christiansens blogindlæg her.Månedsvisning: Vælg måned
Show month

Søg i nyheder