• Ung dansk cellist adjungeret professor

    tir d. 2. december

    DJM udnævner den unge danske cellist Andreas Brantelid som adjungeret professor. Det sker i forbindelse med en offentlig masterclass kl. 14.30-16.00 efterfulgt af reception og koncert onsdag d. 10. december i Kammermusiksalen, Musikhuset Aarhus. Der er gratis adgang.

    Celloprofessor ved DJM Henrik Brendstrup fortæller: ”Med Andreas Brantelids udnævnelse knytter vi et af de største solisttalenter på den internationale musikscene til Det Jyske Musikkonservatorium. Brantelid er qua sin unge alder ikke det typiske valg til adjungeret professor, men de cellostuderende møder til gengæld en fantastisk musiker, der kun lige er påbegyndt en stor karriere og som kommer med helt friske erfaringer fra livet som turnerende kunstner.

    Andreas Brantelid er født i 1987 og begyndte tidligt at spille cello, til at begynde med hos sin far, cellisten Ingemar Brantelid. Allerede som 14-årig havde han sin debut som orkestersolist, hvor han spillede Elgars cellokoncert med Det kongelige Kapel. Siden har han spillet med alle de store orkestre i Skandinavien samt en lang række betydelige orkestre i Europa og ude i verden. Han er også en flittig kammermusiker og har optrådt ved adskillige festivaler.

    Se mere her.


Månedsvisning: Vælg måned
Show month

Søg i nyheder