Improvisationer over 5 jazz standards

Uffe Steen, docent

Jeg er en bluesbaseret guitarist, og har derfor en egen tilgang til sound og valg af frasering osv. Projektet henvender sig således til guitarister eller andre musikere eller kollegaer, der kunne være interesseret i at vide noget om min personlige tilgang til improvisation.

Til brug for det, har jeg indspillet 5 improvisationer over jazzstandards på CD og skrevet dem ned på noder og tabulatur.

Til hvert nummer er der små hints om, hvad der er lagt vægt på i soloen.

Alle improvisationerne er uredigerede og udvalgt til at repræsentere en forskellighed i min tilgang til improvisation.

Improvisationerne er udført over:

Alone Together, komponeret af Arthur Schwartz
Afternoon In Paris, komponeret af John Lewis
Misty, komponeret af Eroll Garner
Blue In Green, komponeret af Miles Davis
Recordame, komponeret af Joe Henderson

I Alone Together og Blue In Green, har det interessante været, at vise, hvordan jeg udfordrer stilrammen i improvisationerne med f.eks blues elementer i fraseringen, uden at det går ud over jazzmelodikken.

I Afternoon In Paris bruges en mere klassisk form for bebob sprog, hvor melodien definerer harmonien i sig selv, ved hjælp af akkordbrydninger og skalaer.

I Misty  er det overordnede tema i improvisationen rubatospil og melodik ”fra øret til instrumentet”

I Recordame rummer improvisationen små fragmenter, der bliver større og danner en form fra begyndelse til ende, ligesom når en forfatter breder en fortælling ud.

Bogen er velegnet som undervisnings materiale i undervisningen på konservatoriet, da relevante emner er udvalgt fra stykkerne, nedskrevet på noder og tabulatur til fingersætning. Endeligt er musikken indspillet på CD til aflytning af fraseringsmåden og klangdannelsen.

Bog med tilhørende CD er tilgængelig på Biblioteket på DJM.

Se poster for projektet:

 

Siden er sidst opdateret søn d. 8. maj 2016