Nyt album fra lektor Turid Nørlund

”Det er sange, jeg har haft brug for at skrive, og sange, der også afspejler det skrammel og den modstand, jeg har haft i mit private liv siden min sidste udgivelse. Jeg har aldrig før tilladt mig at være så privat i min sangskrivning.

Det fortæller lektor i rytmisk sang, sangskrivning og sammenspil ved Det Jyske Musikkonservatorium, Turid Nørlund, om baggrunden for sit nyeste album, Curtains, der udkommer mandag d. 13. maj.

Nærvær

Nærvær har været højeste prioritet på Curtains. Albummet er indspillet hjemme i stuen med de nærmeste venner, der alle er yderst kompetente musikere; inderligt, ærligt, varmt og blottet for unødige dikkedarer. Sangene er på engelsk, men det er helt naturligt for Turid Nørlund efter hendes mange ophold i bl.a. USA og Australien.

Benspænd

For også at tvinge sig selv til at tænke nyt arrangerede Nørlund nogle benspænd og dogmer, da hun skulle i gang med sangene til det nye album. Hun gav sig til at skrive sangene vha. en baryton-ukulele – et instrument, hun aldrig før har spillet på. Det satte skub i tingene, og efterhånden er baryton-ukulelen så blevet en mere fast bestanddel af hendes musik.

Soloalbummet Curtains udkommer mandag den 13. maj 2013. Curtains er indspillet live uden overdubs og udkommer på selskabet Go' Danish Folk Music.  

Turid Nørlund har tidligere gjort sig bemærket i den somaliske verdensstjerne Maryam Mursal's orkester, hvor hun bl.a. sang kor med Peter Gabriel på albummet ”The Journey” og turnerede i USA, Canada og Europa. Med One-Eyed Jacks og nyligt afdøde DJ Kjeld Tolstrup havde hun et internationalt dance hit. Som sangskriver har hun haft 3 sange med i Dansk Melodi Grand Prix.

Sideløbende med den kunstneriske karriere har Turid gennem adskillige år undervist i rytmisk sang og sammenspil på musikskoler, på universitetet og på konservatoriet.

Se mere på Facebook og på Youtube

Siden er sidst opdateret man d. 13. maj 2013