(Se traileren ved klik på billedet)

Ny dokumentarfilm om en helt særlig musikbegavelse
– premiere over hele landet i uge 6, 2013

Kristian Marius Andersen har Aspergers syndrom. Han er vokset op i et nordengelsk arbejdermiljø, præget af mobning og en familie uden særlige musikalske evner, som søn af en engelsk mor og en dansk far. I musikken finder han imidlertid et rum, hvor han kan hvile i sig selv; Kristian har spillet klaver siden han var 4 år, og i dag står han som en af sin generations mest interessante musikere.

Fra ælling til svane
Den nye dokumentarfilm fortæller historien om Den Grimme Ælling, som mentalt forslået lander i Herning, hvor han kommer under dirigenten og organisten Mads Billes vinger. Langsomt folder han sig ud som en smuk svane og en helstøbt musiker. Han bliver 2. organist ved Herning Kirke og fast akkompagnatør for Herning Kirkes Drengekor, som han turnerer med i Europa og USA. Og han tager organistuddannelsen ved Det Jyske Musikkonservatorium, hvor han debuter fra solistklassen med højeste udmærkelse i maj 2012.


Premiere over hele landet
Når Kristian Marius Andersen spiller er han en urørlig autoritet; men når han træder ud af musikkens tryllekreds rammer hverdagens krav ham som en hammer. Instruktør Anne Moulvad har igennem fem år fulgt Kristians svimlende slalom mellem ufattelige kunstneriske højdepunkter og det udmarvende og kaotiske møde med dagligdagens trivielle gåder.

Filmen om dette sammenstød mellem hverdagens og kunstens verden har premiere over hele Danmark i uge 6 og er et must for musikskoler, musiklærere og andre musikalske miljøer – og et gribende møde med en ganske særlig begavelse for alle andre.

Filmen har snig-premiere i Bio-huset i Lemvig d. 3. februar og spiller i alle biograferne i Midt- og Vestjylland mindst én gang i løbet af uge 6, med start mandag 4. februar. I Odense er der premiere 4. februar (Cafe Biografen), i København, Aarhus og Aalborg er der premiere d. 7. februar i henholdsvis Vester Vov Vov, Øst for Paradis og i Biffen.

Se en komplet biografliste her.
Kontakt den enkelte biograf for særforestilling.

Se traileren her - og følg med på Facebook.

Siden er sidst opdateret ons d. 6. februar 2013

INTERVIEW med instruktør Anne Moulvad:

DR P1-morgen d. 4. februar 2013
TV2 Østjylland d. 5. februar 2013

ANMELDERCITATER - se her.