DJM BIG 2012
– massive orkestre, bredt repertoire og gæster fra det store udland

Den første weekend i Aarhus Festuge (d. 31. august - 2. september) er studerende fra Det Jyske Musikkonservatorium igen massivt til stede i Byparken foran musikhuset samt inden for, i Rytmisk Sal. Omkring 80 studerende stiller op i forskellige sammensætninger, heriblandt forskellige orkestre og kor med hver omkring 20 musikere eller sangere.

Musikken spænder vidt: fra big band med dans og visuals over ny songwriter-musik til tango, elektronica, avantgardejazz og orientalsk percussion, inkl. mavedans!

Sammenhængende flow

Alle indslag udgør et sammenhængende flow af koncerter, dels i Byparken, dels i Rytmisk sal. Publikum kan nemt gå til og fra og veksle mellem de to scener. Koncerterne tyvstarter i Byparken fredag kl. 17-20. Lørdag og søndag afvikles koncerterne på begge scener mellem kl. 10 og kl. 18. Mandag d. 3. september er der Gallakoncert med de bedste indslag fra alle grupperne kl. 20 i Rytmisk Sal.

Samlet oversigt

Der er gratis adgang til samtlige koncerter. Se den samlede oversigt på festugens hjemmeside.

Musikken er i vidt omfang skrevet af de studerende selv til lejligheden. Det er en mangeårig tradition at byens konservatoriestuderende indleder det nye semester med at fremvise det store kreative potentiale, der kan forløses lige fra semesterstart på Det Jyske Musikkonservatorium.

Gæster fra Argentina, New York og Mexico

I ugen op til festugen øver de studerende intenst på de mange koncerter. Til dels sammen med instruktører og gæstemusikere fra det store udland, som også medvirker ved koncerterne:

Diego Schissi er pianist og en af de mest markante nye tango-musikere i Argentina. Han har til lejligheden arrangeret tangomusik for stort orkester og kor, som han spiller sammen med de studerende. Schissi medvirker også ved festugens store Gallaåbning fredag aften.

Travis Lapante er en af de mest fremtrædende musikere og en af de mest brugte saxofonister for tiden på avantgardescenen i New York. Både som sidemand i bl.a. Andrew D´Angelo´s Bigband og som leder af sin egen gruppe Little Women. Laplante er gæstelærer for to af de konservatorieorkestre, der spiller i festugeprojektet.

Francisco Bringas, percussionist og sanger fra Mexico, skal lede en vokalgruppe, hvor de studerende bliver udfordret med ”multiphonic singing” (flere toner på én gang) og forskellige østerlandske sangteknikker. Han står også i spidsen for en perscussiongruppe, som skal spille orientalsk musik, og hertil vil danseren og koreografen Ariadna Orozco få en gruppe studerende til at optræde med mavedans.

Kontakten til gæstemusikerne er kommet i stand via et tæt samarbejde med Aarhus Festuge. Besøgene er støttet af Statens Kunstfond.

Siden er sidst opdateret ons d. 29. august 2012

Ariadna Orozco
Francisco Bringas