• Peter Seebach
    Docent
    Percussion, Sammenspilsledelse
    Telefon:
    • +45 72 267 456 arbejde

Ansat ved Det Jyske Musikkonservatorium i 1987 og siden 1994 som docent. Undervist i percussion, rotation (sammenspil på biinstrument) og sammenspil. Var desuden tilknyttet KUCHEZA (en musikklub for børn og unge) fra 1991 til 2002. Var på turné og optrådte med Kucheza i København, Sct. Petersborg (Rusland), i Polen, Hviderusland og i Stockholm (Sverige). Har foretaget studieture til Cuba, Brasilien, New Orleans og Jamaica (musikalsk fordybelse). Har lavet masterclass i Norge, Finland og Italien.    Som percussionist og sanger spillet og udgivet plader med Poul Krebs, Lis Sørensen, Lars Muhl, Carnival Band. E.W. & The Gogobusters m.fl og turneret i Danmark, Sverige og Norge. Har som multiinstrumentalist arbejdet med teater på Svalegangen (Århus) og på teaterfestival på Sardinien. Virket som studiemusiker med Tina Dickow, Ester Brohus, Dr. Hook m.fl.

Foku 2012: "Kucheza en musikklub - snart 25 år gammel."

En artikel, der forsøger at beskrive og dokumentere musikklubben Kucheza, som kultur skabende/formidlende  læringsmiljø og de pædagogiske holdninger bag det,  i historisk musikpolitisk perspektiv.

Foku 2013: "Medskabende musikeres betydning for musikkens livskraft."

Tese: Det har stor betydning, hvordan musikere som indspiller, arbejder sammen. På hvilken baggrund de er sammen og ikke mindst i hvilken grad de er i stand til at være medskabende.

Et projekt om nogle af de hårdt arbejdende musikere og sangskrivere, der som The Band, Delaney & Bonnie, Billy Preston , The Meters og Leon Russell alle med stor integritet og vedholdende udforskning af  musikkens rødder,  inspirerede og bar andre frem til storhed i tresserne og halvfjerdserne.

2014: Jagten på det dybe groove. Min vej som musiker og musikunderviser.

Her vil jeg i en artikel beskrive, hvordan det at kunne mærke et behov for at arbejde hen imod et dybt groove i musikken, måske identisk med en dyb kropslig fællesskabsfornemmelse, har været styrende i mit liv som musiker og underviser. Og hvordan jeg, som autodidakt musiker har lært at spille og udviklet evner og færdigheder, så jeg har kunnet klare mig som professionel musiker. Samt hvordan ovenstående har haft indflydelse på mit virke som musikunderviser.

 

2015: Afrojamaicanske rytmer Nyabinghi og Reggae.

2016: : Anvendelsesorienteret musiketnologi - audiovisuel indspilning af Nyabinghi, Kumina, Bamboula og Calinda.

Employed at Royal Academy of Music Aarhus since 1987 and as associate professor since 1994. Teaches percussion, secondary instruments, ensemble playing and ensemble teaching. Further more he was involved in KUCHEZA (a music club for children) from 1991-2002. Traveled and performed with Kucheza in Denmark, Stockholm (Sweden), St. Petersburg (Russia) - in Poland and Belarus (White Russia). He has carried out study tours to Cuba, Brazil, Jamaica and New Orleans. As well as doing masterclasses in Norway, Finland and Italy. As a percussionist and singer he has recorded and performed with amongst others; Poul Krebs, Lis Sørensen, Lars Muhl, Carnival Band, E.W.& The Gogobusters - and toured in Denmark, Sweden and Norway. Lately he has worked as a multiinstrumentalist in theaters at Svalegangen (Aarhus) as well as in Sardegna (Italy). As studio musician with among others Tina Dico, Ester Brohus, Dr. Hook.