Debutkoncert - Alex Mørch, DIEM

Tirsdag d. 19. februar kl. 20.00
Musikhuset Aarhus, Rytmisk Sal
Entré: 50 kr. + gebyr

Billetter her.

Til sin debut har Alex Mørch skabt en rumlig installationskoncert, hvor elektronik og videoskærme tilkoblet klassiske sangsolister bevæger sig blandt publikum.

Stemmerne digitaliseres, manipuleres og visualiseres i et fysisk nærvær. Lyset tøver undertiden og nuet ophører. En cellist spiller kvintet med sig selv. En knitrende strøm af data systematiseres. En elektronisk komponist udklækkes.

Alex Mørch afslutter sine studier i elektronisk komposition efter et lille årti med fokus på maskinmusik. Drevet af et behov for at materialisere den elektroniske musik har han eksperimenteret med hjemmebyggede instrumenter, robotter og modificerede apparater sat sammen i installationer og i samspil med traditionelle musikere.

Rumlighed, synkronicitet og kaos binder værkerne sammen. Kompositionerne har dermed bevæget sig væk fra et rent klangunivers og over imod hvad Richard Wagner kaldte "Gesamtkunst": En sammensmeltning af kunstarterne. Musik er ikke lyd. Ikke nødvendigvis.

"Mindre intelligente mennesker, der har mistet deres åndelige forstand, søger tilflugt blandt halvguder for at få opfyldt deres materielle ønsker med det samme." - Sri Srimad

Medvirkende:

Cello:
Sofia Lind Pedersen

Sangere:
Annemette Pødenphandt
Maria Bordinggaard Ghahremani
Mariann Fredsgaard Ravnkilde Mikkelsen
Daniel Kjær Holmberg

Publikum opfordres til at bevæge sig rundt undervejs.

Der vil være lidt godt til ganen i Musikhusets kantine efter koncerten.

Assistent:
Anders Langelund Clausen

Tak til Rune Søchting for gode samtaler op til debutkoncerten.

Øvrig tak til Det Jyske Musikkonservatorium, Klavs Kehlet, Mikkel Elming, Aarhus Kunsthal, KH7 Artspace, Odense Musikbibliotek, Allan Gravgaard Madsen

Og stor tak til DIEM!

Projektet er støttet af
Koda Kultur
&
Oticon Fonden

Siden er sidst opdateret man d. 4. februar 2019