Debutkoncert - Jonas Weitling, slagtøj

Lørdag d. 2. marts kl. 19.30
Musikhuset Aarhus, Symfonisk Sal
Entré: 50 kr. + gebyr - billetter via Musikhusets billetsalg


En slagtøjskoncert - et lydunivers i forandring

Jonas Weitling afslutter sin solistuddannelse med en debutkoncert bygget op omkring et solorepertoire for klassisk slagtøj, suppleret af stykker for slagtøjsduo og for en ret særpræget kvartet.

Den aarhusianske NJYD-kvartet, som Jonas er fast medlem af, har en helt unik instrumentsammensætning: Guitar, fløjte, saxofon og slagtøj. Kvartetten uropfører et værk af polske Rafal Ryterski, der er komponiststuderende på DJM i Aarhus. I slagtøjsduoen Percuphonic Duo, som Jonas Weitling har turneret med i ind- og udland, spiller han sammen med sin tidligere studiekammerat, Heigo Rosin.

Ud over sammenspil med de musikalske legekammerater byder koncerten som nævnt på værker for soloslagtøj; værker der afspejler Jonas’ studieår både i Aarhus og i udlandet. Udover Ryterski er der musik af Andrew Thomas, Tobias Broström, Morton Feldman og Jacob Ter Veldhuis.


Soloværket ’King of Denmark’ af Morton Feldman er påfaldende tavst, af et slagtøjsværk at være. Stykket afspejler i høj grad hvordan Jonas’ grundlæggende tilgang til musik er: Åbenhed og stor nysgerrighed over for lyde af enhver slags, sammen med en særlig evne til virkelig at lytte og give sig tid til at mærke efter, når klangen fader ud.

I forhold til dagens samfund med travlhed og stress, som synes at blive mere og mere frekvent og en stadig større del af hverdagen, kan musik være et åndehul og en mulighed for at være tilstede i nuet. Gennem musikken kan vi træne os i at lytte - lytte til andre eller lytte til os selv. For Jonas er musikken således mere end bare musik. Den kan være meditation - en oase og et hvilested, der i udgangspunktet bygger på ro og stilhed, hvorfra musikken så kan blomstre og tage form.


Medvirkende ved koncerten:
Anja Nedremo, saxofon
Marie Sønderskov, fløjte
Mikkel Egelund Nielsen, guitar
Heigo Rosin, slagtøj

 

Siden er sidst opdateret ons d. 20. februar 2019