Debutkoncert - Anne Sofie Gørvild, cello

13. oktober kl. 15.00 – Symfonisk Sal
Entré: 50 kr. + gebyr
Billetter via Musikhusets Billetsalg.
Se program.

Hovedværket på aftenens program er en Danmarkspremieren af Rita Strohl: “Grande Sonate Dramatique”, komponeret i 1892. Desværre blev hun glemt efter sin død, og noden blev aldrig publiceret. Anne Sofie Gørvild har heldigvis og tilfældigvis fået fat på noden og fremfører i samarbejde med Rima Chačaturian dette fantastiske værk.

Endnu en kvindelig komponist, Hildegard von Bingen, er på programmet, udsat for cello og orgel. Desuden spiller Gørvild et solostykke af den nulevende argentinske komponist Osvaldo Golijov, der illustrerer gaderne i Buenos Aires, samt musik for solo cello og ensemble af komponisten Ernest Bloch, fuld af jødisk sjæl og ånd.

Et særligt klangunivers er udvalgt til denne særlige aften!

En berejst cellist
Anne Sofie Gørvild startede i 2007 på Det Jyske Musikkonservatorium hos prof. Henrik Brendstrup. Debutkoncerten er afslutningen på mange års studier i Aarhus, Berlin og Piteå.

Gørvild har studeret på Universität der Künste Berlin samt ved Berliner Philharmoniker Martin Menking. Hun har også suppleret sine studier i Piteå ved Prof. Frans Helmerson.

Gørvild er aktiv kammermusiker og har foruden Gørvild/Chačaturian Duo spillet i diverse kammermusikensembler, som har ført hende vidt omkring - fra præmierede tangofortolkninger i Buenos Aires samt optræden i Carnegie Hall til intimkoncerter i Tokyo og den rå undergrund i Berlin.

Ved debutkoncerten spiller Anne Sofie Gørvild sammen med pianisten Rima Chačaturian, violinisten Tue Lautrup og det nystartede Ensemble Hermes.Siden er sidst opdateret man d. 8. oktober 2018