Recital - cello og klaver

Onsdag d. 23. august kl. 19.30, Musikkens Hus, Aalborg -  Klassisk Sal
Torsdag d. 24 august kl. 19.30, Musikhuset Aarhus - Lille Sal

Henrik Brendstrup, cello
Marianne Zhao, klaver

Program:
Carl Nielsen: 2 Fantasistykker, op. 2
Hakon Børresen: Romance, op.4
Robert Schumann: Fünf Stücke im Volkston, op.102
Erkki-Sven Tüür: Dedication  (1990)
Ester Magi: Psalm  (1991)
Chen Mingzhi: Five pieces for violoncello and piano


Det Jyske Musikkonservatoriums celloprofessor Henrik Brendstrup spiller ved denne koncert sammen med pianisten Marianne Zhao fra Estland. Programmet byder på en række ganske forskellige komponister, der afspejler henholdsvis Brendstrups og Zhao's forskellige baggrund.

Duoen spiller dels musik af de to danske komponister Carl Nielsen og Hakon Børresen, som Brendstrup har et indgående kendskab til. Dels af to estiske komponister: Ester Mägi, ”First Lady” i estisk musik, og Erkki-Sven Tüür, en af de yngre, moderne estiske komponister med et stort publikum. Desuden den kinesiske komponist Chen Mingzhi, som Zhao kender til via sit arbejde med kulturudveksling mellem Europa og Asien. Og endelig musik af Robert Schumann, en fælles og helt central komponist i den klassiske kammermusiks verden.

Koncerten udspringer af konservatoriets samarbejde med Kina gennem de seneste par år, som bl.a. har bragt Brendstrup til Kina og fået flere kinesiske studerende til Aarhus. Koncerten i Aarhus afholdes i forbindelse med et besøg i Aarhus i uge 34 af 18 unge kinesiske pianister mellem 9 og 25 år.


Professor Henrik Brendstrup, cello (Danmark)
Brendstrup er en af Danmarks mest fremtrædende musikere og en tilbagevendende gæst ved internationale kammermusikfestivaler. Han er cellist i flere ledende ensembler, herunder strygesekstetten Copenhagen Classic, og har således præget den danske kammermusikscene gennem mange år. Brendstrup er desuden fast medlem af det velrenommerede Chamber Orchestra of Europe, der består af elitemusikere fra hele Europa og som turnerer med verdens førende dirigenter. En lang række af Brendstrups CD indspilninger har fået rosende omtaler, også internationalt, f.eks. i The Strad Magazine.

Marianne Zhao, klaver (Estland)
Zhao er uddannet på Estonian Academy of Music and Theatre Estland med videre studier i England og Irland. Hun har vundet 1. prisen ved en klaverkonkurrence i Mexico, er aktiv kammermusiker og har spillet solo-recitals i bl.a. England, Irland og Kina. Hun er desuden co-direktør for Dragon Culture Exchange NGO, som organiserer kulturelle events mellem Europa og Asien og som også står bag DJM’s kontakter i Kina. Zhao har givet masterclass og været jurymedlem i Kina. Marianne Zhao hed for øvrigt indtil fornylig Marianne Laumets, men er nu gift med en kinesisk musiker.

Siden er sidst opdateret fre d. 18. august 2017