Blood Sweat Drum + Bass feat. Palle Mikkelborg og Jeppe Kjellberg

Blood Sweat Drum + Bass feat. Palle Mikkelborg celebrating

75 + 15 = 90 wonderful years

Special guest: Jeppe Kjellberg (WhoMadeWho)

Torsdag d. 1. september kl. 20.00
Musikhuset Aarhus, Rytmisk Sal
Entré: 150 kr. + gebyt - køb billetter her.

Palle Mikkelborg og Blood Sweat Drum + Bass har arbejdet regelmæssigt sammen siden 2008.

Turneen i 2016 vil blive en fejring af både Palle Mikkelborgs 75 års fødselsdag, og BSD+B´s beskedne 15 år, som ikke desto mindre tilsammen bliver til flotte 90 år. At 2016 så også er året hvor Miles Davis ville have rundet de 90 år, er måske blot helt tilfældigt, og så alligevel...?

'Storslået møde mellem trompetist Palle Mikkelborg og det vidtfavnende big band Blood Sweat Drum + Bass'. Således skrev musikmagasinet GAFFA i sin femstjernede anmeldelse af seneste udgivelse, og nu er der mulighed for et gehør med denne unikke konstellation

Palle Mikkelborg er en visionær dansk musiker med et internationalt ry. Hans arbejde har bragt ham i kontakt med ledende musikere indenfor den kontemporære musik. Da Miles Davis i 1984 kom til København for at modtage den prestigefyldte Sonning Musikpris, blev Palle Mikkelborg bestilt til at komponere et værk tilegnet Miles Davis. Titlen blev AURA. Det senere album 'AURA' modtog to Grammy priser i 1991. Hans album 'Anything but Grey' blev kåret til bedste jazz-album i Danmark 1992. Mikkelborg modtog Nordisk Råds Musikpris i 2001. Udnævnt til HCA-ambassadør i januar 2005.

Special Guest Jeppe Kjellberg (WhoMadeWho):

Som guitarist og sanger har BSD+B også en anden gammel kær gæst med, nemlig Jeppe Kjellberg, og repertoiret vil også indeholde en feature på numre fra bl.a. WhoMAdeWho´s fantastiske repertoire.

Blood Sweat Drum + Bass tæller 25 personer, med en besætning bestående af 14 blæsere, 2 sangere samt 9 i rytmegruppen. Blood Sweat Drum + Bass har eksisteret siden 2001 med meget få udskiftninger, og arbejder som et kollektiv/band, der bruger fælles tid på at finde en sound i orkestret ud over det noterede, ligesom orkesteret rummer mange meget personlige solister. Al musik som orkestret spiller er originale kompositioner og alle arrangementer er skrevet specielt til BSD+B af kunstnerisk leder Jens Christian "Chappe" Jensen. Orkestret har allerede væsentlige milepæle bag sig med 6 CD-udgivelser og med optrædener i det meste af Europa på diverse festivaler som: Roskilde Festival (2007 og 2012), Copenhagen Jazzfestival (bl.a. Det Kgl. Teater 2010 og Den Sorte Diamant 2011), Aarhus Jazzfestival (hvert år) samt større festivaler i Norge, Tyskland, Frankrig og Portugal, samt på JazzAhead Bremen 2014 og Cairo Jazz Festival 2015.

Siden er sidst opdateret tor d. 14. juli 2016