FACES Ensemble - Premiere koncert

Værker af Simon Steen-Andersen - Alberto Bernal - Niels Rønsholdt - Elena Rykova

Torsdag d. 25. februar, kl. 19:30 i Kammermusiksalen

A new flavour in Contemporary Music
FACES er et helt nyt initiativ, et kollektiv af musikere og komponister, skabt af studerende ved Det Jyske Musikkonservatorium. Gruppen ønsker at udvide forståelsen af hvad musikalsk fortolkning og scenisk ageren kan omfatte.

FACES søger en chok-oplevelse hos publikum. Det skal bl.a. opnås gennem de udøvendes kropssprog og kropslige ageren, gennem interaktion med virtuelle elementer som video og elektronik, og gennem en dyb bevidsthed om udnyttelsen af det arkitektoniske rum.

Premierekoncerten d. 25. februar viser gruppens fokus på de vigtigste danske og udenlandske yngre komponister. Der opføres værker dels af Niels Rønsholdt og Simon Steen-Andersen (som også underviser på Det Jyske Musikkonservatorium), dels af Alberto Bernal og Elena Rykova, to af tidens største unge europæiske talenter.

Med den nye gruppe har Det Jyske Musikkonservatorium fået et slags uofficielt ensemble-in-residence eller ”hus-orkester” inden for samtidsmusik. FACES kan repræsentere konservatoriets kompositionsafdeling ved den årlige PULSAR Festival for ny musik i København, ved konservatoriets egen RAMA Festival og ved andre lejligheder og kan i det hele taget indgå i konservatoriets arbejde med samtidsmusik.

Se gruppens egen præsentation af sig selv (på engelsk) her.

Siden er sidst opdateret tir d. 23. februar 2016