Debutkoncert - Iben Silberg, sopran

Tirsdag d. 4. november kl. 19.30
Musikhuset Aarhus, Symfonisk Sal
Fri entré

Arnold Schönberg - Brettl Lieder
Schönbergs musik opfatter mange nok som musik uden tonalitet og som meget kompliceret! Men ved denne debutkoncert har man mulighed for at høre kæk og fræk musik, skrevet af Schönberg, før han begyndte at eksperimentere med bl.a. tolvtonemusikken. Hans Brettl Lieder er sange, som er blevet skrevet til og opført på et cabaretteater i Berlin, hvor Schönberg var kapelmester i starten af det 20. århundrede.

Samuel Barber: Knoxville: Summer of 1915
I dette værk af Barber, med tekst af James Agee, vil man opleve, hvordan tekst og musik kan gå op i en højere enhed. Værket beskriver et kort, simpelt og drømmende billede af en aften i Knoxville, Tennesee, fortalt af et barn, som på visse tidspunkter lader sig transformere til en voksen.
Man vil med sikkerhed kunne få fornemmelsen af at kunne dufte, smage og høre, hvordan det var lige netop den aften for næsten 100 år siden.

Kai Norman Andersen
“Glemmer du, så husker jeg“…at denne debutant har et helt særligt talent for at synge denne type musik. Iben Silberg vil synge nogle af de bedste og mest kendte sange ved denne aftens koncert, og der bliver med sikkerhed ikke et øje tørt!

Til sidst, men ikke mindst, er der også mulighed for at høre en lækker koncertarie af Mozart!

Medvirkende:
Søren Rastogi, klaver samt konservatoriets orkesterskole

Siden er sidst opdateret tir d. 21. oktober 2014