Festival med 100 cellister: 26. - 30. september 2012

Det Jyske Musikkonservatorium og Århus Musikskole arrangerer for tredje gang en fælles festival for og med 100 unge cellister.

Gennem 5 dages intenst arbejde med workshops, masterclasses og koncerter kommer de unge til at opleve et stærkt fællesskab omkring musikken og deres fælles passion for celloen. En oplevelse som kan få stor betydning for deres fortsatte lyst til at spille på instrumentet.

Ved festivalen bliver de helt unge musikskoleelever blandet med studerende fra konservatoriet, hvilket er en ekstra motivationskraft for de helt unge; de studerende er aldersmæssigt tæt på musikskoleeleverne men spilleteknisk langt fremme.

Gammel rotte og ungt talent
Festivalen får besøg af to ganske særlige gæster: Den "gamle" Aarhus-cellist, Hans Jørgen Jensen fra Chicago, og den unge Samira Dayyani, nu bosiddende i København. 

Hans Jørgen Jensen er en af den internationale celloverdens mest originale og søgte lærere.  Cellister fra hele verden rejser til Chicago for at lære cellospillets hemmeligheder af ham. Hans Jørgen Jensen er selv uddannet hos tidligere professor Asger Lund Christiansen ved Det Jyske Musikkonservatorium. 

Samira Dayyani var i mange år celloelev på Aarhus Musikskole, gik senere videre på konservatoriet hos nuværende professor Henrik Brendstrup og har studeret et år hos Hans Jørgen Jensen i Chicago.  Samira vil sammen med Aya Olesen lave en smuk middagskoncert i Symfonisk Sal, således at festivalens mange "små" deltagere såvel som de aspirerende cellister på konservatoriet kan få lejlighed til at høre en "færdig" cellist. 

Gratis og åben adgang
Alt er gratis, og både koncerter og masterclasses er åbne for interesserede gæster.

Festivalen slutter med et brag af en koncert med 100 cellister på scenen på én gang, søndag eftermiddag.

Program:

Onsdag 26. september: Masterclass i Kammermusiksalen med Hans Jørgen Jensen, 10.00 til 15.00.

Torsdag 27. september: Masterclass i Kammermusiksalen med Hans Jørgen Jensen, 10.00 til 15.00.

Fredag 28. september: Workshops på konservatoriet med børnecellister fra hele Danmark.

Lørdag 29. september: Workshops og koncerter:
Symfonisk Sal kl. 13: Samira Dayyani spiller solokoncert med Aya Olesen.
Symfonisk Sal kl. 17: Negroe Spirituals medley og Dukketeatersuite opføres med koreografi og balletelever fra Esbjerg Kulturskole.  I alt medvirker ca. 40 cellister.  Ledelse Peter Oest, Esbjerg Kulturskole.

Søndag 30. september: Koncert i tre dele i Symfonisk Sal:

14.00: Konservatoriestuderende og MGK-elever spiller celloensemble under ledelse af professorerne Henrik Brendstrup og Hans Jørgen Jensen.

15.15: Musikskoleelever spiller Suzuki-program under ledelse af Dorte Rolff.

16.00: Jødisk Kanon under ledelse Peter Oest; derefter Cello Cabana under ledelse Lars Søgaard - med 100 cellister på scenen!

Siden er sidst opdateret fre d. 28. september 2012

Masterclass med Hans Jørgen Jensen, Chicago - se fotoserie
Fælles øvning, MGK- og konservatorieelever - se fotoserie.